Pályázatok

A kedvezményezett neve: AUTARK Szolgáltató, Beszerző és Értékesítő Kft.

A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás az AUTARK Kft-nél

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében 2 fő gyakornok foglalkoztatására került sor.

A kedvezményezett neve: AUTARK Szolgáltató, Beszerző és Értékesítő Kft.

A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás az AUTARK Kft-nél

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében beszerzésre került 1 db TEREX Finlay 863 osztályozógép, illetve 1 db TEREX Finlay J-960A törőgép. A fejlesztés hatására növekszik a kapacitás, hozzáadott érték, jobb lesz a gépkihasználás és erőforrás gazdálkodás, ezáltal a megrendeléseinket magas színvonalon, hatékonyan tudjuk teljesíteni.

Sajtóközlemény

Az AUTARK Szolgáltató, Beszerző és Értékesítő Kft. 2014. évben 60,00 millió Ft támogatás nyert a „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson a Dél- alföldi Operatív Program keretében. A 87,41 millió forintos összköltségvetésű beruházásban nemcsak egy betonelemgyártó csarnok került megvalósításra, hanem új munkahelyeket is teremtettek.

Az Autark Szolgáltató Kft. épületek építésével, felújításával, korszerűsítésével, beton építőelemek gyártásával, mélyépítési tevékenységgel foglalkozik. Termékeik iránt az elmúlt években egyre növekvő kereslet mutatkozott. A DAOP-1.1.1/DE-13-2014-0081. azonosítószámú projekt keretében 31,36% saját erő biztosításával 68,64%-os mértékű, összesen 60,00 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek.

A 60,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével Szentesen egy betonelemgyártó üzem került megépítésre. A vállalkozás nagy mennyiségben állít elő friss betont, egyfelől a maga által gyártott termékek előállításához, másrészt építési beruházásokhoz történő felhasználásra. Meglévő telephelyük adottságai azonban már nem tették lehetővé a betonelemgyártó tevékenységük megfelelő színvonalú és mennyiségű ellátását. A fejlesztés eredményeként jelenleg a termelés egész évben, megszakítás nélkül működhet, ezzel a kibocsátás és vele párhuzamosan az eredményesség is növekedhet. Az üzemben a termék előállításához feltétlenül szükséges munkafolyamatok valósulnak meg, pl. az öntések, az utókezelések, a finommegmunkálás, a késztermékek csomagolása, osztályozása. A beruházásnak köszönhetően 27 darab munkahelyet tartanak meg, és további 4 darab új munkahelyet teremtenek.

A sikeresen megvalósult projekt keretében az új betonelemgyártó üzemet 2015.06.30-án adják át Szentesen.

További információ kérhető:

Bánfi Andrea, sajtóreferens

06 63 318-202, [email protected]

· a kedvezményezett neve:                 Autark Kft

·  a projekt címe:                                         Napelemrendszer telepítése az Autark Kft csongrádi gyárában

·  a szerződött támogatás összege:          2.980.000,- Ft

·  a támogatás mértéke (%-ban):             100%

·  a projekt tartalmának bemutatás: A projekt keretében a gyártó tevékenységhez szükséges háztartási méretű                      kiserőmű beszerzése tervezett, a gyártási tevékenység elektromos energia igényének fedezetéül.

 

·  a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.10.31.

·  a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2020-01924

o A támogató alap(ok)ra vonatkozó utalás : Európai Regionális Fejlesztési Alap